google.com, pub-9220471781781135, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Tips: Bajagovindam / பஜகோவிந்தம்

Sunday, September 19, 2010

Bajagovindam / பஜகோவிந்தம்




பஜகோவிந்தம்

ஆபகாய ஸ்வதர்மஸ்ய ஸர்வதர்ம ஸ்வரூபிணே
அவதார வருஷ்டாய ராமக்ருஷ்ணாய தே நம:

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே
பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே
ஸம்ப்ராப்தே ஸன்னிஹிதே காலே
ஸம்ப்ராப்தே ஸன்னிஹிதே காலே
நஹி நஹி ரக்ஷதி டுக்ருங்கரணே
நஹி நஹி ரக்ஷதி டுக்ருங்கரணே

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

மூட ஜஹீஹி தன ஆகம த்ருஷ்ணாம்
மூட ஜஹீஹி தன ஆகம த்ருஷ்ணாம்
குரு ஸத்புத்திம் மனஸி வித்ருஷ்ணாம்
குரு ஸத்புத்திம் மனஸி வித்ருஷ்ணாம்
யல்லபஸே நிஜ கர்மோபாத்தம்
யல்லபஸே நிஜ கர்மோபாத்தம்
வித்தம் தேன வினோதய சித்தம்

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

யாவத் வித்தோபார்ஜன ஸக்த:
தாவன்னிஜ பரிவாரோ ரக்த:
யாவத் வித்தோபார்ஜன ஸக்த:
தாவன்னிஜ பரிவாரோ ரக்த:
பச்சாத் ஜீவதி ஜர்ஜர தேஹே
பச்சாத் ஜீவதி ஜர்ஜர தேஹே
வார்த்தாம் கோSபின ப்ருச்சதி கேஹே
வார்த்தாம் கோSபின ப்ருச்சதி கேஹே

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

மாகுருதன ஜன யௌவ்வன கர்வம்
ஹரதி நிமேஷாத் கால:ஸ்ர்வம்
மாகுருதன ஜன யௌவ்வன கர்வம்
ஹரதி நிமேஷாத் கால:ஸ்ர்வம்
மாயாமயம் இதம் அகிலம் ஹித்வா
மாயாமயம் இதம் அகிலம் ஹித்வா
ப்ரஹ்ம பதம் த்வம் ப்ரவிச விதித்வா
ப்ரஹ்ம பதம் த்வம் ப்ரவிச விதித்வா

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

ஸுரமந்திர தருமூல நிவாஸ:
சய்யா பூதலம் அசினம் வாஸ:
ஸுரமந்திர தருமூல நிவாஸ:
சய்யா பூதலம் அசினம் வாஸ:
ஸர்வ பரிக்ரஹ போகத்யாக:
ஸர்வ பரிக்ரஹ போகத்யாக:
கஸ்ய ஸுகம் நகரோதி விராக:
கஸ்ய ஸுகம் நகரோதி விராக:

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

பகவத் கீதா கிஞ்சிததீதா
பகவத் கீதா கிஞ்சிததீதா
கங்காஜல லவ கணிகா பீதா
பகவத் கீதா கிஞ்சிததீதா
கங்காஜல லவ கணிகா பீதா
ஸக்ருதபியேன முராரி
ஸக்ருதபியேன முராரி ஸமர்ச்சா
ஸக்ருதபியேன முராரி ஸமர்ச்சா
க்ரியதே தஸ்ய யமேன ந சர்ச்சா
க்ரியதே தஸ்ய யமேன ந சர்ச்சா

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

புனரபி ஜனனம்
புனரபி ஜனனம் புனரபி மரணம்
புனரபி ஜனனம் புனரபி மரணம்
புனரபி ஜனனீ ஜடரே சயனம்
புனரபி ஜனனீ ஜடரே சயனம்
இஹ ஸம்ஸாரே பஹு துஸ்தாரே
இஹ ஸம்ஸாரே பஹு துஸ்தாரே
க்ருபயா பாரே பாஹி முராரே
க்ருபயா பாரே பாஹி முராரே

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

கேயம் கீதா நாம ஸஹஸ்ரம்
த்யேயம் ஸ்ரீபதி ரூபமஜஸ்ரம்
கேயம் கீதா நாம ஸஹஸ்ரம்
த்யேயம் ஸ்ரீபதி ரூபமஜஸ்ரம்
நேயம் ஸஜ்ஜன ஸங்கே சித்தம்
நேயம் ஸஜ்ஜன ஸங்கே சித்தம்
தேயம் தீனஜனாய ச வித்தம்
தேயம் தீனஜனாய ச வித்தம்

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

அர்த்தம் அனர்த்தம் பாவய நித்யம்
நாஸ்தி தத: ஸுகலேச: ஸத்யம்
அர்த்தம் அனர்த்தம் பாவய நித்யம்
நாஸ்தி தத: ஸுகலேச: ஸத்யம்
புத்ராதபி தனபாஜாம் பீதி:
புத்ராதபி தனபாஜாம் பீதி:
ஸர்வத்ரைஷா விஹிதா ரீதி:
ஸர்வத்ரைஷா விஹிதா ரீதி:

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே

குரு சரணாம்புஜ நிர்பர பக்த:
ஸம்ஸாராதSசிராத்பவ முக்த:
குரு சரணாம்புஜ நிர்பர பக்த:
ஸம்ஸாராதSசிராத்பவ முக்த:
ஸேந்த்ரியமானஸ நியமாதேவம்
ஸேந்த்ரியமானஸ நியமாதேவம்
த்ருக்ஷ்யஸி நிஜ ஹ்ருதயஸ்தம் தேவம்
த்ருக்ஷ்யஸி நிஜ ஹ்ருதயஸ்தம் தேவம்

பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே
பஜ கோவிந்தம் பஜ கோவிந்தம்
கோவிந்தம் பஜ மூடமதே


Bajagovindam in English

aapakaaya SvadharmaSya Sarvadharma SvaroopiNE
avadhaara varushtaaya raamakrushNaaya thE nama:

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE
baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE
SampraapdhE SannihidhE kaalE
SampraapdhE SannihidhE kaalE
nahi nahi rakshadhi tukrungaraNE
nahi nahi rakshadhi tukrungaraNE

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

moota jaheehi thana aakama dhrushNaam
moota jaheehi thana aakama dhrushNaam
kuru Sadhpuththim manaSi vidhrushNaam
kuru Sadhpuththim manaSi vidhrushNaam
yallapaSE nija karmOpaaththam
yallapaSE nija karmOpaaththam
viththam thEna vinOdhaya siththam

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

yaavadh viththOpaarjana Sakdha:
thaavannija parivaarO rakdha:
yaavadh viththOpaarjana Sakdha:
thaavannija parivaarO rakdha:
pachchaadh jeevadhi jarjara thEhE
pachchaadh jeevadhi jarjara thEhE
vaarththaam kOSpina pruchchadhi kEhE
vaarththaam kOSpina pruchchadhi kEhE

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

maakurudhana jana yowvvana karvam
haradhi nimEshaadh kaala:Srvam
maakurudhana jana yowvvana karvam
haradhi nimEshaadh kaala:Srvam
maayaamayam idham akilam hidhvaa
maayaamayam idham akilam hidhvaa
prahma padham dhvam pravisa vidhidhvaa
prahma padham dhvam pravisa vidhidhvaa

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

Suramandhira tharumoola nivaaSa:
saiyaa poodhalam asinam vaaSa:
Suramandhira tharumoola nivaaSa:
saiyaa poodhalam asinam vaaSa:
Sarva parikraha pOkadhyaaka:
Sarva parikraha pOkadhyaaka:
kaSya Sukam nakarOdhi viraaka:
kaSya Sukam nakarOdhi viraaka:

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

pakavadh keedhaa kinjidhadheedhaa
pakavadh keedhaa kinjidhadheedhaa
kangaajala lava kaNikaa peedhaa
pakavadh keedhaa kinjidhadheedhaa
kangaajala lava kaNikaa peedhaa
SakrudhapiyEna muraari
SakrudhapiyEna muraari Samarchchaa
SakrudhapiyEna muraari Samarchchaa
kriyadhE thaSya yamEna na sarchchaa
kriyadhE thaSya yamEna na sarchchaa

baja gOvindham baja gOvindham
baja gOvindham baja gOvindham
baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

punarapi jananam
punarapi jananam punarapi maraNam
punarapi jananam punarapi maraNam
punarapi jananee jatarE sayanam
punarapi jananee jatarE sayanam
iha SamSaarE pahu thuSdhaarE
iha SamSaarE pahu thuSdhaarE
krupayaa paarE paahi muraarE
krupayaa paarE paahi muraarE

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

kEyam keedhaa naama SahaSram
dhyEyam Sripadhi roopamajaSram
kEyam keedhaa naama SahaSram
dhyEyam Sripadhi roopamajaSram
nEyam Sajjana SangE siththam
nEyam Sajjana SangE siththam
thEyam theenajanaaya sa viththam
thEyam theenajanaaya sa viththam

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

arththam anarththam paavaya nidhyam
naaSdhi thadha: SukalEsa: Sadhyam
arththam anarththam paavaya nidhyam
naaSdhi thadha: SukalEsa: Sadhyam
pudhraadhapi thanapaajaam peedhi:
pudhraadhapi thanapaajaam peedhi:
Sarvadhraishaa vihidhaa reedhi:
Sarvadhraishaa vihidhaa reedhi:

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE

guru saraNaampuja nirpara pakdha:
SamSaaraadhaSsiraadhpava mukdha:
guru saraNaampuja nirpara pakdha:
SamSaaraadhaSsiraadhpava mukdha:
SEndhriyamaanaSa niyamaadhEvam
SEndhriyamaanaSa niyamaadhEvam
dhrukshyaSi nija hrudhayaSdham thEvam
dhrukshyaSi nija hrudhayaSdham thEvam

baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE
baja gOvindham baja gOvindham
gOvindham baja mootamadhE



No comments: